h1

Eleccions #25N i xarxes socials

23/11/2012

Què es diu a la xarxa social de les eleccions al Parlment de Catalunya del 25 de Novembre de 2012? Quins són els temes al que fan referència els tuits enviats durant la campanya del #25N?

Hi ha dos enllaços que m’han semblat interessants sobre twitter i la campanya electoral. D’una banda l’entrada al bloc k-government “Los hashtags de la campaña catalana 2012” de @carlosguardian on es pot veure la relació entre candidats/partits i hashtags, els hashtags que comparteixen i la sincronització entre twitTer i altres xarxes com facebook.

Un altre forma interessant de veure la informació que hi ha a twitter sobre aquesta campanya és el tuitòmetre que hi ha a la web del 324, on es pot veure, per partits, candidats, ciutadnia i dies, el nombre de tuits per temes i es pot fer una comparativa de temes per partits o candidats.

Em semblen dues bones formes de veure l’ús de les xarxes socials (en aquest cas twitter) per part de partits, candidats i ciutadans, encara que, malauradament, només hi ha informació dels 7 partits que en aquest moment tenen representació parlamentària (CIU, PSC, PPC, ICV, ERC, C’s, SI). Crec que  hauria estat interessant poder veure també la informació d’altres partits que es presenten a les eleccions i que,  segons les enquestes, poden obtenir representació parlamentària (com pot ser la CUP).

Incloure la informació d’altres candidatures també pot ser molt interessant per veure com aquells que no tenen accés als mitjans tradicionals, utilitzen les xarxes socials.

Anuncis

One comment

  1. Sigui quin sigui el resultat, res no tornarà a ser igual. La política catalana depèn de l’eix social, on més o menys els partits parlen clar, i de l’eix nacional, on hi ha molta retòrica i poca concreció. Els dos partits més importants de Catalunya, CiU i PSC, són experts en aquesta falta de concreció. Uns parlen de “transició nacional” i els altres de “federalisme asimètric”. Tot això ha de quedar enrere. Després del procés que ara comença, el seu discurs sobre la relació que hi ha d’haver entre Catalunya i Espanya haurà quedat clar. Els periodistes també jugaran un paper molt important en aquest procés i hauran d’exigir als polítics que parlin clar i s’hauran d’esforçar per no fer el joc a interessos obscurs. Tot plegat perquè el ciutadà tingui tota la informació i pugui escoltar totes les veus en un moment tan transcendental. Ell serà qui decideixi.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: